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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. F. K. dos; CASTRO, A. P. de; CARVALHO, L. S.; ARAÚJO JÚNIOR, S. D.; PALUAN, S. de F.; QUIRINO, B. F.; KRUGER, R. H. Antibiotic resistance elements isolated from metagenomic libraries constructed with Cerrado soil samples. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA, 26., 2011, Foz do Iguaçu, PR. Anais... São Paulo: Sociedade Brasileira de Microbiologia, 2011. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSANTOS, D. F. K.; CASTRO, A. P.; PALUAN, S. F.; CARVALHO, L. S.; ARAÚJO JUNIOR, S. D.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F. Bacterial resistome associated with cerrado stricto sensu soil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOTECNOLOGIA, 3., 2010, Fortaleza. Programas e resumos... [Brasília, DF]: Sociedade Brasileira de Biotecnologia, 2010. p. 68-69.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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3.Imagem marcado/desmarcadoCASTRO, A. P. de; ARAÚJO JÚNIOR, S. D.; REIS, A. M. M.; MOURA, R. L.; FRANCINI FILHO, R. B.; PAPPAS JUNIOR, G. J.; RODRIGUES, T. B.; THOMPSON, F. L.; KRÜGER, R. H. Bacterial community associated with healthy and diseased reef coral Mussismilia hispida from Eastern Brazil. Microbial Ecology, v. 59, p. 658-667, 2010.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoSANCHEZ, B. A. O.; CELESTINO, S. M. C.; GLÓRIA, M. B. de A.; CELESTINO, I. C.; LOZADA, M. I. O.; ARAÚJO JÚNIOR, S. D.; ALENCAR, E. R. de; OLIVEIRA, L. de L. Pasteurization of passion fruit Passiflora setacea pulp to optimize bioactive compounds retention. Food Chemistry: X, V. 6, 2020. 9 p.

Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  28/01/2016
Data da última atualização:  27/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  FERRINHO, A. M.; NASSU, R. T.; ALDAI, N.; UTEMBERG, B. L.; MENDONÇA, F. B.; FURLAN, M. L. N.; BALDI, F.; MUELLER, L. F.; BALIEIRO, J. C. de C.; PEREIRA, A. S. C.
Afiliação:  ADRIELLE M. FERRINHO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; RENATA TIEKO NASSU, CPPSE; NOELIA ALDAI, DEPARTMENT OF PHARMACY & FOOD SCIENCES, LASCARAY RESEARCH CENTER, UPV/EHU, VITORIA-GASTEIZ, SPAIN; BRUNO L. UTEMBERGUE, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FELIPE B. MENDONÇA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; MAÍSA L. N. FURLAN, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; FERNANDO BALDI, SAO PAULO STATE UNIVERSITY, JABOTICABAL, BRAZIL; LENISE F. MUELLER, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; JULIO C. DE C. BALIEIRO, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL; ANGÉLICA S. C. PEREIRA, DEPARTMENT OF ANIMAL NUTRITION AND PRODUCTION, UNIVERSITY OF SAO PAULO, PIRASSUNUNGA, BRAZIL.
Título:  Effect of dietary whole cottonseed vitamin e and days of finishing on sensory traits of meat from nellore bulls
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 61, 2015, Clermont-Ferrand, France. Proceedings... Clermont-Ferrand, France: INRA, 2015.
Idioma:  Português
Conteúdo:  The whole cottonseed is a residue from agroindustry rich in polyunsaturated fatty acids able to provide healthy meat, however this residue may affect the flavor. Then, the objective of this study was to evaluate the effect of replacing corn with whole cottonseed (30%) with or without vitamin E (500 IU vitamin E/kg of DM) and the finishing period (83, 104 and 111) on sensory attributes of beef from Nellore bulls (3x3 factorial design, n=54). Samples were evaluated by 12 trained panelists. There was significant interaction between the factors studied for tenderness. Diet effect was observed for all sensory traits except for off-aroma. Meat obtained from bulls fed whole cottonseed (WCS, WCSE) provided the juiciest meat and the most intense aroma and flavor. Regarding off-flavor attribute, bulls fed C diet provided the most desirable meat. The addition of vitamin E did not positively or negatively affect the sensory attributes of meat from animals fed whole cottonseed regardless the length of finishing.
Palavras-Chave:  Antioxidant; Meat traits.
Thesaurus NAL:  lipids.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/137970/1/Resumo-Sensorial-ICOMST-2015.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE23348 - 1UPCAA - DDPROCI-2015.00172FER2015.00172
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